Epifiz Bezi: Melatonin, Sirkadiyen Ritm ve Ruhsal Derinlikler
- Gül Uyan
- 11 Ara 2024
- 4 dakikada okunur
KENDİ MUCİZEMİZLE TANIŞALIM..
DT. Gül Uyan
Diş Hekimi, Yoga ve Meditasyon Eğitmeni
Instagram: @guluyanilegulumse
Youtube: @guluyangulumsetenyoga
Epifiz bezi, beynin ortasında, talamusun hemen arkasında yer alan çok küçük bir organdır. İşlevi yakın zamana kadar bilinmediğinden, olağanüstü güçlere sahip olduğuna inanıldı.
Descartes epifiz bezinin, ruh titreşimlerini toplayıp, maddi güce çeviren bir tür anten olduğunu öne sürdü. Üçüncü göz olarak bilinmesinin nedeni bu yüzdendir.
Epifiz bezinin gerçek görevi Melatonin hormonunun üretiminden sorumlu olmasıdır. Melatonin karanlıkta artar, rahatlamayı sağlar, ayrıca üremeyle ilgili hormonların salgılanmasını da etkiler, menopoza girmekte rol oynayabilir.
* Uyku-uyanıklık döngüsünü ayarlar.
* Alzheimer, parkinson tedavisinde önemli yeri vardır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Yaşlanma bulgularını azaltır.
* Baş ağrısı, migrene iyi gelir.
* Doğal antioksidan rolü vardır.(Kanser, yaşlılık, kalp hastalıkları, felç, enfeksiyonlara karşı iyileştirici özelliklere sahiptir.

MELATONİNİN FAYDALARI:
*Stres hormonları yükselince, melatonin seviyesi düşer, stres hormonları düşünce, melatonin seviyesi yükselir.
*Karbonhidrat metabolizmasını iyileştirir.
*Trigliserit seviyesini düşürür.
*Damar sertliğini yok eder.
*Bağışıklık tepkisini yükseltir.
*Belli tümörlerin gelişimini yavaşlatır.
*Uykuda REM i arttırır
*DNA ya onarım ve yenileme işi verir.
EPİFİZ BEZİNİN SİHRİNE GELİNCE;
Sabah uyanıp ışığı algıladığımızda, epifiz bezi sinyale tepki olarak, serotonin üretir. Seratonin bedene günün başladığını haber eder. Beyin dalgaları da deltadan teta, alfa, betaya doğru döner. Gece olduğunda da tam tersi şekilde serotonin melatonine dönüşür ve beyin dalgaları betadan deltaya doğru değişim gösterir. Beyin bu kimyasalları belli bir ritmde otomatik olarak her gün salgılatır. Buna SİRKADYEN RİTM denir.
Epifiz bezi sirkadyen ritm kontrolünden sorumlu olan, melatoninin salgısını sağlayan bir dönüştürücüdür.
Epifiz bezi içerisinde kalsiyum, karbon, oksijenden oluşan KALSİT KRİSTALLERİ bulunur. Bu kristallerin basınçla uyarılması halinde , piezoelektrik özelliklerinden dolayı, bir elektrik yüküne dönüşmelerine neden olur.
Epifiz bezi, beyindeki sinyalleri dönüştürme yeteneğine sahiptir. Tıpkı bir anten gibi aldığı sinyalleri zihinde canlı imgelere, aşkın, gerçeküstü, derin görülere dönüştürür. Bunu üzerinde mekanik bir baskı olduğunda yapar.
İçinde bulunduğumuz alan, TV, radyo ve Wi-fi dalgalarıyla doludur. Bu dalgaların hepsi de gözle görülmeyen elektromanyetik enerjinin farklı frekans aralıklarında bulunurlar.
Örn, belli bir frekans aralığını yakalayabilen anteniniz TV nize bir sinyal gönderir,o da onu ekranınızdaki bir resme dönüştürür.Bir FM istasyonuna ayarladığınız zaman,anteninizi belli bir elektromanyetik frekansa ayarlamışsınız demektir.O frekans aralığında taşınan bilgi sonra tutarlı bir sinyale dönüştürülür ki, bu da kulaklarınızla işittiğiniz müzik olur.
Epifiz bezi beyindeki sinyalleri alıp,dönüştürme yeteneğine sahip bir nöroendokrin dönüştürücüdür.Bu şekilde,duygusal algı temelli gerçekliğimiz olan üç boyutlu uzam-zamanımızın üzerindeki frekansları yakalayabilir.
SONUÇTA, tıpkı bir TV gibi bu frekansta taşınan bilgileri zihnimizde canlı imgelere ve gerçeküstü berrak deneyimlere dönüştürür. Bunlara çoklu algısal derin görüler de dahildir.
EPİFİZ BEZİ,ENERJİDEN OLUŞAN TİTREŞİMSEL SİNYALLERİ(KUANTUM ALANI OLARAK BİLİNEN DUYULARIN ÖTESİNDEKİ FREKANS)DÖNÜŞTÜREREK BİLGİLER GÖNDERİP ALAN KRİSTAL YAPIDAKİ BİR SÜPER İLETKENDİR.
BU SİNYALLERİ,BİR ANTENİN FARKLI KANALLARI,TV EKRANINDAKİ GÖRÜNTÜLERE DÖNÜŞTÜRMESİNE BENZER BİÇİMDE BİYOLOJİK DOKULARA(BEYİN,ZİHİN),ANLAMLI İMGELERE DÖNÜŞTÜRÜR.
EPİFİZ BEZİNİ NASIL HAREKETE GEÇİRİRİZ?
*Çeşitli nefes teknikleriyle, nefesimizi içeri çekerken içsel kasları sıkarak, kuyruk sokumumuzdan itibaren, omurgamız boyunca başımızın tepesine kadar onu takip eder, sonra, nefesimizi tutar ve omurga içindeki basıncı arttırırız.
*Piezoelektrik sözcüğündeki, PİEZO, ittirmek, anlamındadır. Bunu yaptığımızda,serebrospinal sıvıyı,epifiz bezine kadar ittirmiş oluruz. Bu baskı elektrik yüküne dönüşürse bu dönüşüm aslında elifiz bezi içindeki kristallere baskı oluşturur, elektrik yükü üretirler.

*Epifiz bezini normalden fazla uyardığımızda, artan basınçtan dolayı beyin içerisine güncellenmiş melatonin molekülleri boşaltır.
*Her nefes çalışmasında omurgamıza yüklü parçacıklar yollarız. Enerji bedenden beyne salındığında, her omuru uyararak, omurga boyunca bütün sinirler üzerinden geçer. Bu sistemin uyarılması,periferik sinirleri de uyarır, bedenin birçok organına daha fazla enerji yollanır.
*Böylece beyinden-bedene, bedenden-beyine iki yollu bilgi akışı vardır.

*Nefes çalışması esnasında, üç alt merkezdeki enerji harekete geçirilip omurgadan beyne doğru hareket eder, böylece bedenin etrafında elektromanyetik enerjinin bir yumru alanı oluşur. Epifiz bezi devreye girdiği zaman,ters tarafa hareket eden elektromanyetik enerji (başın tepesinden, bedenin içine)ters bir yumru alanı oluşturur ve bütünleşik alandan gelen enerjiyi başınızın tepesinden bedeninize çeker.Enerji frekans,frekans da bilgi olduğundan,epifiz bezi bu bilgiyi canlı imgelere dönüştürür.
Epifiz bezi uyarıldığında, daha yüksek frekansları yakalamaya başlayacağından,yüksek enerjiler melatonin kimyasını değiştirecektir. Melatonin farklı metabolitlere dönüşür. Bunlardan örneğin benzodiazepin türü kimyasal uyuşturucu sınıfı olan valium üretir, analitik zihin devre dışı kalır. Benzodiazepinler ayrıca amigdaladaki(korku bölgesi) nöral hareketliliği de bastırır. Bu da korku, acı, keder hissettiren kimyasalları sınırlandırır.
Melatoninden üretilen, diğer metabolit pinolinlerdir. Antioksidandırlar. kanser,yaşlılık,kalp hastalıkları,felç,sinir bozukluğu,enfeksiyon,mikroplara karşı iyileştirici özelliklere sahiptir.
Melatonin bir defa daha dönüştürüldüğünde dimetiltriptakin (DMT) denen halüsinojene dönüşür. Bu Amazon daki yerlilerin ayinlerinde kullandıkları ruhani bir bitki olan AYAHUASCADA da bulunan maddedir. Epifiz bezi harekete geçirildiğinde beden, kimyasalların bir bileşimini alır, bu da derin bir içsel deneyime yol açar Zaman genişlemesi, zaman yolculukları, normal ötesi alemlere yolculuklar, ruhani varlıklarla karşılaşmalar deneyimlenmiştir.
Epifiz bezi devreye girdiğinde, hipofiz bezi de uyarılır, bu da oksitosin ve vazopresin adlı önemli kimyasalları salgılar.
OKSİTOSİN, kalbin sevgi, sevinç gibi yüksek duyguları üretmesini sağlar, artınca affetmek, şefkat, neşe, bütünlük, birlik gibi duygular yoğunlaşır.(KOŞULSUZ SEVGİ DUYULUR.)
VAZOPRESSİN, antidiüretik hormondur. Arttığında beden, sıvıları tutar, daha su bazlı olur. Tiroidi düzenler, timus, kalp, adrenaller etkilenir.
EPİFİZ BEZİ HAREKETE GEÇTİĞİNDE YAKALADIĞIMIZ FREKANS NE KADAR YÜKSEKSE,KİMYAMIZ DA O KADAR DEĞİŞİR.DENEYİMLERİMİZ YÜKSEK ENERJİLİ OLUR.DAHA YÜKSEK TİTREŞEN BİLGİNİN ALEMLERİNE AÇILAN KAPIDIR.BU YÜZDEN İÇSEL DENEYİMLERİMİZ,DIŞSAL OLANLARDAN DAHA GERÇEKTİR.
GÖRÜLEBİLİR IŞIKTAN DAHA YÜKSEK BİR FREKANSTAN GELEN BİLGİLERİN BEYNİMİZDE MELATONİNİN MOLEKÜLER YAPISINI,BİR İKSİRE DÖNÜŞTÜREBİLECEK OLMASI ANLAM KAZANIR..
MELATONİN GÜNCELLENMİŞTİR.BU KİMYASALLAR BEYİNDEKİ ENERJİYİ ARTTIRMAKLA KALMAZ,ZİHİNDEKİ ALGIYI GÜÇLENDİRİR.CANLI IŞILDAYAN ENERJİLER YAYILIR,ALGILANIR…
EPİFİZ BEZİ BEYNİN SİMYACISIDIR.BU EFSANEVİ BÜYÜLÜ ÖZELLİKLERİ,MODERN BİLİM TARAFINDAN YENİ ANLAŞILIYOR GİBİ GÖRÜNSE DE ANTİK DÜNYA İÇİN YENİ ŞEYLER DEĞİLDİR.

DEVAMI SONRAKİ YAZIMDA OLACAK…
Sevgimle...
DT.GÜL UYAN

1996 İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunuyum, mesleğimin yanında Yoga ve Meditasyon Eğitmenliği yapmaktayım. Ayrıca farkındalık seminerleri veriyorum.2012 yılında Silva Zihin Kontrol metodu uygulayıcısı,2018 de Thetahealing Zihin Kontrol metodu uygulayıcısı,2020 de Access Bars uygulayıcısı oldum.2014 Yılında Yoga ile HARİOM YOGA da tanıştım.2022-2023 de Yin yoga eğitmenliğini aldım.2023-2024 te Meditasyonda Uzmanlaşma Eğitmenliğini Bora Ercan dan aldım.
Sağlıklı bir hayatın, sağlıklı ruh, beden, zihin farkındalığıyla mümkün olacağına olan inancımla, kendi bakış açımla bütüne ve yoluma çıkan kişilere katkı olmak için çalışmalarımı sürdürmekteyim…
Comments