top of page

PRANA LIFE

FEST

26-27 Nisan Eskişehir

2.Dönem İndirimli Kombine Biletler Satışta!

Prana Life Fest 1.jpg

Yoga Eğitmenliğine İlk Adımlar: Deneyimlerim ve Önerilerim

Dilara Yenice Tunç

Yoga Terapi, Hamile Yogası, Hatha Yoga Eğitmeni

 

 (Eğitmen olarak şimdiye kadar öğrendiklerim)


Yoga benim ikinci mesleğim, ikinci hayatım. Hayatını tamamen değiştirenler furyasına ben de 2016’nın sonunda, kurumsal hayatı bırakarak, katılmış bulundum. Bir daha da hiçbir şey eskisi gibi olmadı…


Ama hayatını sıfırdan değiştirmek hiç de kolay bir şey değil, özellikle belirsizlik hiç sevmeyen bir yapınız varsa. Çok korktuğum anlar oldu, kabuslar gördüğüm anlar oldu, tüm kuralları değiştirmem, tekrar inşa etmem gerekti. Bunları yaparken de çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. 


Her ne kadar herkesin deneyimi kendine olsa da, her ne kadar her şeyi yaşayarak öğreniyor olsak da; bazen bazı deneyimleri paylaşmak, bazı deneyimleri duymak faydalı olabilir. Nitekim zaman zaman benden tavsiyeler, öneriler isteyenler oluyor.


Bu sebeple yoga eğitmenliğinde birçok hocama göre oldukça yeni sayılsam da (5 senelik geçmişimle), kurumsal hayatta öğrendiklerimle pekiştirerek, yeni eğitmen arkadaşlarımla naçizane birkaç önerimi, gözlemlerimi paylaşmak isterim:


Yoga eğitmeni ve yoga matı ve yogi

1- Öğrencine alan açman gerekir: eğer ciddi bir hata yapmıyorsa fazla müdahale etmek hem kafa karışıklığı yaratabilir, hem de yogayla ulaşmaya çalıştığımız içsel farkındalıktan bizi uzaklaştırabilir.


2- Keyif almadan yapılan derslerin devamı gelmiyor: hem sen hem de öğrencinin keyif alması önemli. Bu sebeple bence keyifli, rahat, öğrencinin ve eğitmenin kendini iyi hissedeceği bir ortamda ders yapılması önemli.


3- Eğitmen ve öğrencinin enerjisinin tutması çok önemli. Dersin sürekliliği, öğrencinin eğitmenine güvenmesi ve kendi farkındalığına dönebilmesi için başka bir alternatif düşünemiyorum.


4- Herkese profesyonel yaklaşmak önemli ama herkesle çalışmak zorunda değilsin. (bu konuda ben de çok hata yaptım, gerektiğinde hayır diyebilmek sonrasında sizi çok kalp ağrısından kurtarabilir)


5- Verdiğin emeğin karşılığını bil ve istemekten çekinme.(eğer eğitmenlik senin kariyerinse, alma verme dengesini iyi kurmalısın ki bereketle, güzel bir enerjiyle çalışabilesin)


Bunlar sadece birkaç öneri, başka öneriler, deneyimler eminim oldukça fazla vardır. Üzerine konuşmak isterseniz yorumlarınızı bekliyorum.



 

Dilara YEnice Tunç

21 Eylül 1988 yılında Dünya'ya geldim. Kitapların içinde büyüdüm, özellikle kişisel gelişim kitapları... Psikolojiye merakım bu şekilde başladı ve üniversite tercihim bu yönde oldu. 2011'de üniversiteden mezun olduğumda hali hazırda bir senedir uluskararası bir firmada staj yapıyordum ve stajım işe dönüştü ta ki 2016'nın sonunda kurumsal hayatın bana göre olmadığını anlayana ve istifa edene kadar. Önce, hayal kurmayı unuttuğum bu süreçte, bana en yakın ve en zevk veren şey olan yemek alanına yöneldim ve 1 sene aşçılık ve restorancılık eğitimi aldım. Kurs bitince babam Erdoğan Yenice ile Edremit, Kazdağları'na taşınmaya karar verdik. Babam sayesinde az çok yogayla yıllar önce ilgilenmeye başlamış ama ciddi olarak eğilmemiştim. Edremit'e taşınmak beni bir nevi yogayla da buluşturdu, önce Hatha Yoga eğitimini aldim, sonra Yoga Terapi eğitimini, ve 2021'in sonunda Hamile Yogası eğitimini ekledim. Aynı zamanda 2022 yılında Psikoloji ilgimi Yaşam Koçluğu eğitimiyle taçlandırdım. Eğitmenlik yolculuğum 2019'da başladı ve yüzyüze ve online olmak üzere grup dersleri ve bireysel dersler, Yoga Terapi Atölyeleri veriyorum. Yoga Terapi Uzmanlık Programı'nda eğitmenim. 2023 yılında evlendim, ve hayatım Balıkesir ve Batman arasında geçiyor. Şimdiye kadar öğrendiğim her şey yogayla buluşunca çok güzel bir kombinasyon oldu ve olmaya devam ediyor. Şifa olsun. 🙏

Comments


bottom of page